Udruženje građana MOJ SOMBOR

O nama

Udruženje gradjana MOJ SOMBOR

Udruženje građana „Moj Sombor" okupilo je u decembru mesecu 2005. godine grupu istomišljenika koji su odlučili da porade na objedinjavanju potencijala svog grada i istaknu i prezentuju vrednosti njegovog kulturno-istorijskog nasleđa. Zaboravljene ili ne baš povoljno tretirane potencijale trebalo bi ponovo, jednoglasno je odlučeno, vrednovati na način koji neosporno zaslužuju.
Očuvanje autentičnosti, urbani razvoj grada i revitalizacija devastiranih prostora osnovna su smernica rada „Moga Sombora" koji omogućava svima koji podržavaju ovakav pravac i način delovanja da mu se pridruže. Važan segmenat aktivnosti je opserviranje industrije grada, turizma i ekološkog aspekta, oblastima na kojima se temelji strateški razvoj grada.
Širi opseg delovanja udruženja predviđa umrežavanje sa sličnim asocijacijama u Vojvodini i Srbiji te zajedničku izradu projekata primenljivih za više komplementarnih gradova, apliciranje prema finansijskim institucijama, donatorskim fondovima i investitorima koji bi u njima mogli prepoznati svoj interes.
Oslanjajući se pri izradi projektata na konsultovanje sa stručnim ustanovama i saradnju sa državnim institucijama, udruženje će se truditi da pomaže pri integrativnom, sociološkom, društvenom i ekonomskom razvoju grada i regiona. Značajna je i razmena iskustava i saradnja sa partnerima iz zemalja Evropske unije i drugih koji imaju slična programska načela. Kao rezultat aktivnosti članova i podrške simpatizera očekuje se da će Sombor iz sadašnjeg statusa naselja u dogledno vreme biti unapređen u status grada.
Udruženje će učestvovati na specijalističkim sajmovima, izložbama i seminarima, prezentovati monografije, kataloge, internet sajtove, organizovati tribine i okrugle stolove.

Za negovanje sećanja na protekla vremena i optimistički pogled u budućnost -
Vaše i naše Udruženje građana -
"Moj Sombor"

 

STATUT UDRUŽENJA MOŽETE PREUZITI OVDE